Gosedjur för alla smaker

Få leksaker är så uppskattat för de yngre barnen som gosedjur, eller mjukisdjur som de också kallas. Detta är ofta bebisens allra första leksak, som dessutom fungerar som en trygghetsfaktor när det är dags att sova i barnvagnen, i sängen – ja, lite varstans. Bebisar gillar det som är mjukt och gosigt, det är skönt för huden och det ger samtidigt en lugnande effekt. Av den anledningen är det viktigt att de gosedjur man ger sina barn är giftfria. Populärt är att skaffa ekologiska gosedjur, men det viktiga här är att det är giftfritt eftersom små barn stoppar allt i munnen. Produkter med gifter kan också orsaka hudirritation.

Populära goteddy-988993_960_720sedjur

I Sverige finns det ett ganska stort utbud av gosedjur, där några av de populära märkena heter Teddykompaniet, Ragtales, Maileg och Bukowski. Teddykompaniet satsar på att sälja på pris, Maileg erbjuder det dyrare alternativet medan Ragtales ligger någonstans i mitten och lockar med god kvalitet, design och klass.

Mycket populärt är också gosedjur baserade på kända figurer från ex. TV-serier, Barnkanalen och film. Här hittar man exempelvis Angry Birds, diverse Disney-figurer och Fåret Shaun. Barn som gärna följer sina favoriter på TV blir därför extra glada att få dessa som gosedjur.

Ekologiskt eller inte?

Det har som redan nämnts blivit ganska populärt med ekologiska varianter av gosedjur. Dock är det här inte lika viktigt som när man handlar ex. matvaror. De ekologiska gosedjuren är som regel en bra bit dyrare än de som inte har den klassificeringen och är ofta tillverkade av ett material som inte är så gosigt. Dock har det ekologiska blivit något av ett ”buzzword” som många gärna hakar på. Viktigast är som sagt att gosedjuret är tillverkat av giftfria material – detta ska man aldrig tulla på! Alla gosedjur som säljs inom EU måste vara giftfria och är då CE-märkta.