De konstigaste brädspelen som någonsin tillverkats

Brädspelsintresset har under de senaste åren fått en comeback och utvecklingen visar på att trenden endast kommer att öka. Under en tid där det mesta i vårt samhälle är digitalt suktar många människor har tyckt att det är roligt att spela onlinespel och ha kul på https://galenibonuskoder.se/. Den ständigt ökande populariteten har även resulterat i en explosion av nya, konstiga och ovanliga spel. Här tar vi fram några av de mest udda brädspelen som finns att spela just nu. 

Secret Hitler

Brädspelet utspelar sig i 1930-talets tyskland under fascisternas järnhårda styre av Östtyskland.

Varje spelare blir slumpvist tilldelad en roll som antingen liberalist eller fascist, och en spelare blir tilldelad rollen som “Secret Hitler”, alltså den hemliga Hitlern. Rollerna hålls hemliga och det är där spelet tar sin fart. Liberalernas mål är att lista ut vem av spelarna som är Hitler. Fascisternas mål är att motverka detta genom att sprida propaganda och lögner bland liberalerna för att försvåra deras uppdrag.

Vid spelets början blundar samtliga spelare och de som blivit utsedda som fascister avslöjar sig själva för varandra. Personen som är Hitler håller sina ögon stängda, men ger en tumme upp så att fascisterna vet vem som är deras ledare. Fascisterna vet alltså vem Hitler är, medans Hitler och liberalerna inte vet vem någon är. 

Vanilla Ice’s Rap Happy Rhyme to Rhythm Game

Detta fantastiskt udda brädspel kommer komplett med en beatbox-mikrofon med inbyggd högtalare. Spelet går ut på att komplettera redan utskrivna låttexter på spelbrädet med rim som står på seperate spelkort. Varje gång en låttext blivit fulländad måste spelaren rappa för resten av gruppen i beatbox-mikrofonen. Mikrofonen spelar såklart även ett beat som man rappar till, så det gäller att hålla takten. Spelaren med mest poäng i slutet av spelet vinner och priset är att få rappa hela låten som nu står på spelbrädan. Känner du för att djupdyka ner i 90-talets nostalgi så är detta brädspel för dig.

Monopoly For Millenials

Det finns oändligt många versioner på klassikern Monopol, och här kommer en till. Monopoly For Millennials är en version riktad till människor födda mellan 1985 och 1998, även kända som Millennial-generationen. Istället för att köpa och samla fastigheter som det klassiska Monopolspelet går ut på så handlar denna version istället om att samla på sig erfarenheter. För vem har egentligen råd att köpa en egen bostad nu för tiden? Upplevelserna du kan köpa är saker som att besöka en vegetarisk bistro, gå på musikfestival eller shoppa loss i en secondhandbutik. Temat som genomsyrar detta fantastiska Monopol är att njuta av livet och inte oroa sig för onödiga saker. Hakuna Matata helt enkelt! Du kan välja att spela med spelpjäser som Hashtaggen, Emojin eller Polaroidkameran.