Kommer Magic: The Gathering att göras till film?

Det har varit mycket rykten kring Magic och ifall det kommer att komma en spelfilm baserat på det populära kortspelet. Nu har det äntligen blivit bekräftat, Magic: The Gathering kommer att bli en serie! Det är Netflix som har tagit på sig ansvaret att förvandla det klassiska spelet till en serie, och det är riktiga höjdarregissörer som är kopplade till projektet. Det som passar bra med Netflix är att man kan göra andra saker medan man väntar på att avsnitten ska ladda, eller på att titelsekvensen (som alltid är lite för lång när det kommer till Netflix) ska ta slut. Eftersom man oftast kollar på datorn eller paddan är det lätt att ha flera flikar uppe och ägna någon minut åt shopping, betting eller åt att använda sin Maria casino bonus. Tillbaka till serien. Vad är det egentligen som är på gång?

En animerad serie med Avengers-regissörer

Serien kommer att vara animerad, vilket gör att friheten hos skaparna blir enorm. Det finns inga gränser för vad man kan göra med en animering, och dessutom har tekniken kommit så långt fram att alla de detaljer man vill ha med sig från spelet kan följa med utan problem. Det märks att detta är en serie som Netflix storsatsar på, inte minst vad gäller producenterna. Anthony och Joe Russo, numera mest kända för att ha gjort flera Avengersfilmer tillsammans, kommer att vara exekutiva producenter för serien. De har redan gått ut med att storyn i serien kommer att vara nyskriven, och alltså inte baseras på de handlingar som spelet har gett oss de senaste åren. Det betyder såklart inte att det är en helt ny Magic: The Gathering som vi kommer att möta, mycket kommer att hänga med från spelet, bland annat de olika världarna och karaktärerna. 

För den som inte har koll på spelet

Vissa av er som läser kanske aldrig har varit involverad i spelet och kanske undrar vad det är som egentligen kommer att dyka upp i Netflixflödet. Låt oss köra en snabbgenomgång. Magic: The Gathering är ett kortspel, som lanserades för första gången redan 1993. De som spelar tar på sig rollen som en så kallad Planeswalker, en trollkarl. Målet är att eliminera alla sina medspelare tills man är ensam kvar. Detta gör man genom olika trollkonster, genom att skapa olika monster som hjälper en, eller genom att gå samman med andra trollkarlar. 

Det kommer en uppdatering av korten ungefär var tredje månad, vilket innebär att till och med den som har spelat sedan start inte kommer att kunna ha alla korten samlade, eftersom det fylls på med hundratals varje kvartal. Detta håller såklart uppe spänningen i spelet – och gör det mycket svårare att förutsäga vad det är som serien kommer att bjuda på.