Roliga nya brädspel du kanske har missat

Det är lätt att fastna i de gamla klassikerna när det kommer till att välja kvällens brädspel. Det kan ibland kännas som att det inte kommer ut några nya titlar, men om man tittar lite närmare på utbudet finns det faktiskt en hel del roliga spel man kanske inte har lagt märke till. Vi har valt ut några av våra favoriter: Precis som människor som är intresserade av kasinospel skulle läsa Queen Vegas recension, hoppas vi att du går igenom den här listan hoppas att ni gillar dem lika mycket som vi!

Allt om djur

Vi rivstartar med ett spel som testar hela familjens kunskap om djur i alla dess former. Det här är ett klassiskt frågespel som passar alla åldrar, och om man vill kan man dessutom spela i lag. Det här är ett spel som är perfekt att ta med sig på resan, eftersom det är litet och smidigt, och tar inte heller så lång tid att spela.

Kan-du-göra spelet

Det här är ett bra spel för den familj som har barn i flera olika åldrar – eller som vill kunna ha lika mycket glädje av spelet hur många år det än har stått i hyllan! Här kan man välja vilken svårighetsgrad man vill lägga sig på, och anpassa spelet efter åldern på barnen, där den lägsta är för 2-åringar. Det handlar om att kombinera olika ord, rörelser och roliga ljud.

Gold Armada

Det här är ett spel för alla som gillar Yatzy men vill ha en lite ny twist på det gamla spelet – och kanske en lite roligare version för de yngsta. Här får man spela med pirater och guldmynt, och det går undan i spelomgångarna. Det gäller bara att kasta tärningarna och be om tur, för då kan man skrapa ihop riktigt många guldmynt.

Vem vet mest? Junior

Alla har nog någon gång sett Vem vet mest? på TV, och i brädspelsversionen kan man spela sig ända fram till finalen. Det gäller att svara rätt på de kluriga frågorna, som är anpassade för barn i alla åldrar. Om man vill fuska lite kan man välja att bara spela finalrundan, för extra snabb spänning! Totalt finns det 1500 frågor att besvara, vilket betyder att det är ett spel som kommer att kännas nytt länge.

Ticket to Ride

Det här spelet passar bäst för de lite större barnen, eller kanske för de vuxna när barnen har gått och lagt sig. Spelet tar plats vid tågrälsen, och det gäller att besöka så många städer i Nordamerika som man hinner på sju dagar. Inspirationen till spelet är Jules Vernes klassiska bok Jorden runt på 80 dagar, och upplägget liknar det som Phileas Fogg hade när han hastade jorden runt. Det gäller att ta sig runt via tåg, och det kan bli rejält kämpigt att hitta vägen bland alla andras rälsar!