Spel med sporttema som gör spelkvällen extra rolig

Brädspel är något som spelats i alla tider och som alla tycker om. Alla har vi våra favoritspel som vi spelat sedan barnsben. Klassikerna som Fia med knuff, Yatzy och Kalaha är bara några exempel på spel som alla någon gång har spelat. Brädspel är något som man aldrig heller riktigt växer ifrån, trots att man som vuxen kanske snarare använder en Betfair Kampanjkod istället för ett hjälpkort i Cluedo. Trots att de digitala och internetbaserade spelen nu för tiden dominerar spelområdet i människors liv har de allra flesta fortfarande ett antal gamla brädspel kvar hemma att ta fram och ha roligt tillsammans med.

För den som har barn kanske det händer lite oftare att de gamla spelen kommer fram ur byrån. Kanske kommer det då och då hem nya spel som återupplivar det gamla intresset för brädspelen. För dig som letar efter fler nya spel att spela, antingen bara med familjen eller med vänner och bekanta kan det vara roligt att hitta lite mer unika, tema specificerade spel. Här är några av de bästa bordsspelen med sporttema att ha roligt tillsammans med nära och bekanta med.

1st & Goal och Pizza Box Football

1st & Goal och Pizza Box Football är de perfekta brädspelen för den som älskar amerikansk fotboll. 1st & Goal är utformat för att spelas av två till fyra spelare och passar bäst för personer från 13 år och uppåt. Spelet går ut på att spela en match av amerikansk fotboll, men med en uppsättning kort istället för spelare och tärningar som bestämmer vad som händer i matchen. Spelet går även att expandera och lägga till nya lag med som alla har sina egna unika uppsättningar av tärningar.

Pizza Box Football är precis lika roligt som det låter. Spelet är till för två spelare i taget och passar för personer från åtta år och uppåt. Pizza Box Football går ut på att spela en omgång amerikansk fotboll genom att springa, skjuta korta passar och skjuta långa passar (med mer avancerade regler kan man utöka handlingarna i spelet). Detta görs med hjälp av en uppsättning kort per spelare och genom att rulla tärningar för att göra ett drag. Spelet går även att expandera och på så vis lägga till nya lag att spela som.

Das Motorsportspiel är perfekt för den som älskar motorsport

Das Motorsportspiel är ett spel som precis som det tyska namnet avslöjar är skapat på temat motorsport och bilracing. Spelet kan spelas mellan två och upp till tolv spelare och är anpassat för att kunna spelas från tio år och uppåt. Spelet går, som förväntat, ut på att köra ett bilrace. Varje spelare har varsin bil och för att vinna gäller det att komma först fram till mål. Med hjälp av tärningar (både specialdesignade för spelet och vanliga sexsiffriga speltärningar) flyttar varje spelare sin bil framåt och i sidled banan ritad på spelplanen. Spelet kan påminna lite om det klassiska Fia med knuff och är mycket roligt att spela tillsammans med många spelare.

Brädspel är en rolig aktivitet för hela familjen och temat sportspel är perfekt för alla åldrar. De listade sällskapsspelen gör familjesemestern, lördagskvällen med vännerna eller vilket socialt tillfälle som helst roligare och för alla spelare närmare varandra. Glömt inte bort att alltid ha kul medan du spelar och skaka tärningarna en extra gång i handen för mer tur!